شرکت گوگل، یک فضای نامحدود را برای ذخیرهسازی تصاویر و ویدیوها در دسترس کاربران قرار داده است. این سرویس مستقل، «گوگل فوتوز» (Google Photos) نام دارد و به کاربران امکان ذخیرهسازی نامحدود، مدیریت و ویرایش عکسها را از هر دستگاهی میدهد.
امکان استفاده از اپلیکیشن گوگل فوتوز برای هر دو سیستم عامل اندروید و iOS وجود دارد. البته اگر شما معمولا عکسهای گرفتهشده توسط گوشی موبایل یا دوربینهای عکاسی خود را به کامپیوتر خود منتقل میکنید، میتوانید بهراحتی از طریق وب نیز عکسهای خود را در فضای ذخیرهسازی ابری آپلود کنید. همچنین برنامهی گوگل فوتوز برای ویندوز و مک وجود دارد که امکان آپلود راحتتری را فراهم میکند. همانطور که از گوگل انتظار میرود، رابط کاربری آن بسیار ساده و مینیمال بوده و بهراحتی میتوان از آن استفاده کرد. همچنین در این سرویس تصاویر بهصورت خودکار تشخیص داده شده و بدین ترتیب میتوانید عکسهایی که در آنها افراد، گل یا چیزهای دیگر وجود دارد را جستوجو و فیلتر کنید.
استفاده از این سرویس با حساب کاربری گوگل رایگان است
باید به این نکته توجه داشته باشید که برای پشتیبانگیری (Back Up) از عکسهای خود در این سرویس دو گزینه وجود دارد:
۱- تصاویر با کیفیت بالا (High quality)
2- تصاویر با رزولوشن اصلی (Original)
در انتخاب اول، این سرویس به شما یک فضای ذخیرهسازی نامحدود را ارایه میکند. ولی عکسهای شما باید دارای کیفیت ۱۶ مگاپیکسل و کمتر و همچنین ویدیوها نیز باید دارای رزولوشن ۱۰۸۰p یا کمتر باشند. بنابراین ویدیوهای با کیفیت ۴K یا تصاویر بالاتر از ۱۶ مگاپیکسل توسط گوگل فشرده شده و به اندازهی مناسب تبدیل میشوند.
در انتخاب دوم، اگر بخواهید تصاویر را با رزولوشن اصلی و بدون فشردهسازی در این سرویس ابری آپلود کنید، این فایلها، فضای ۱۵ گیگابایتی حساب کاربری گوگل را اشغال میکنند ( این فضا ۹۸۵ گیگابایت کمتر از فضایی است که فلیکر بدون محدودیت در اندازهی عکسها ارایه میدهد.) همانطور که میدانید با داشتن حساب کاربری در گوگل، ۱۵ گیگابایت فضا به کاربر اختصاص داده میشود که بین جیمیل، گوگل درایو و گوگل فوتوز تقسیم شده است. این فضا برای ذخیرهی چند هزار عکس ۱۰ مگاپیکسلی JPEG مناسب است. اما اگر بخواهید این فضا را افزایش دهید باید ماهانه ۲ دلار به ازای هر ۱۰۰ گیگابایت پرداخت کنید. البته بهیاد داشته باشید که اگر از سرویسهای دیگر گوگل مانند گوگل درایو و جیمیل استفاده میکنید، فضای در دسترس کمتر از ۱۵ گیگابایت خواهد بود.
رنامهی گوگل فوتوز بهصورت خودکار از تمام عکسها و فیلمهای ثبتشده، پشتیبان تهیه میکند و اگر برای اولین بار برنامه را راهاندازی کنید، تمام تصاویر و ویدیوهای شما در این سرویس آپلود میشوند.
در اندروید میتوانید پوشهای که میخواهید از آن بهصورت خودکار پشتیبان گرفته شود را انتخاب کنید؛ بدین ترتیب پوشههایی که اهمیت زیادی ندارد، مانند دانلودها و اسکرینشاتها در این سرویس آپلود نخواهند شد. همچنین گزینهای وجود دارد که بهکمک آن میتوانید کاری کنید که عکسها تنها در حالت Wi-Fi دانلود بشوند؛ در اینصورت دیگر لازم نیست نگران مصرف دیتای اینترنت سیمکارتتان باشید.
یکی از دغدغههای افراد در مورد گوشیهایی با حافظهی داخلی پایین، محدودیت فضا است. این سرویس با پشتیبانگیری خودکار و حذف تصاویر آپلودشده از گوشی شما، فضای خالی بیشتری را در گوشی ایجاد میکند. پس اگر با محدودیت کیفیت ۱۶ مگاپیکسلی این سرویس مشکلی ندارید، حتما از گوگل فوتوز استفاده کنید.